CATTERY BRITISH ROSE


HOME CATTERY  POEZEN KATERS KITTENS CONTACT LINKS GASTENBOEK

Wie ben ik

Ik ben Helen Termaat-Visser en 31 jaar oud.  Ik ben geboren en getogen in Alkmaar, na een tijd in een huisje gewoond te hebben in Alkmaar samen met mijn man wilden we toch graag een groter huis met tuin. Sinds 2008 wonen wij in Heerhugowaard. In 2009 zijn wij de trotse ouders geworden van een gezonde zoon; Finn. De bodem in Heerhugowaard bleek erg vruchtbaar te zijn want in 2010 werd onze tweede zoon geboren; Cas.

onze kinderen met Jimmy Joy (kitten van Fox)

Mijn voorliefde voor katten is er altijd al geweest en dan met name raskatten. Toen ik samen ging wonen was de keuze snel gemaakt, ons gezin zou uitgebreid worden met een raskat. We werden verliefd op een prachtig Brits korthaar poesje; Roos (vandaar de cattery naam). Omdat wij het zielig vonden een poesje alleen, kochten wij na een paar weken een vriendje voor haar erbij. Dit werd een Heilige Birmaan kater genaamd JJ.

Vervolgens breidde ons gezin zich uit met een paar Britten en meerdere Heilige Birmanen. Helaas bleek na een paar jaar en een aantal nestjes dat de rassen niet zo goed bij elkaar pasten als dat het in het begin leek. Vooral door de nesten waren de rangen in huis verandert en de poezen hadden daar erg veel moeite mee. Het gevolg was veel gevechten en spanningen in huis. We hielden daarom een jaar lang de rassen apart van elkaar (de britten beschikten over de bovenverdieping en de birmanen over de benedenverdieping). Door de komst van onze zoon was het voor ons niet meer mogelijk om de rassen apart van elkaar te houden. Met pijn in ons hart moesten we een keuze maken. Omdat er meer Heilige Birmanen in huis woonden hebben wij de keuze gemaakt om de Britten te herplaatsen. Omdat we dit vreselijk vinden zijn alle drie de Brits Kortharen bij familie ondergebracht. Vol trots staan hieronder hun namen en nieuwe woonplaatsen, we zijn heel blij dat ze een onderdeel van ons leven waren en vinden het heel erg dat het zo gelopen is.

Sunnyboy van Black lake woont bij mijn broer.

Roos van de Katteweide en Tripled Aukes Faith wonen beide bij mijn zwager in ons oude huis.

Lotus Smugg's Pride vond de drukte in huis niet fijn en was hierdoor erg gestrest, zij is meeverhuist met een kitten van Fox. Sindsdien is ze weer rustig en gelukkig.

Wij zijn blij dat de rust is wedergekeerd in ons huis en hopen dat dit ook zo blijft. Hierdoor zullen wij voorlopig geen nieuwe poezen/katers meer verwelkomen als gezinsuitbreiding.

 U bent van harte welkom om een keer langs te komen, of vragen te stellen (zie onze contact pagina voor het adres, tel.nummer en mail-adres)

Ik wens u veel plezier op mijn site,

vriendelijke groet, Helen Termaat-Visser en cats

Fifé lid

Toen ik Roos kocht ben ik gelijk lid geworden van Felikat, later ben ik lid geworden van Mundikat. Daarnaast ben ik lid geworden van de rasclub voor Heilige Birmanen. Ik wil graag verantwoord met mijn raskatten omgaan vandaar dat ik me zoveel als mogelijk verdiep in het ras. Daarnaast houd ik mij strict aan de regels die Mundikat heeft gesteld.

Omgeving

Zoals eerder gezegd woon ik samen met mijn man, zoon en katten in een heerlijk huis in Heerhugowaard! De tuin is afgerasterd waardoor de katten lekker naar buiten kunnen Mijn ervaring is ook dat de vacht een stuk mooier is van de katten wanneer ze buiten zijn geweest. De katten hebben verder het hele huis tot hun beschikking.


 
Voeding

De katten krijgen dagelijks Royal Canin en Hill's, vers vlees en vis.

 


Regels voor kittens

*Uit onze  nestjes worden geen dekkaters verkocht!

*De kittens worden pas verkocht na persoonlijk contact, dus niet telefonisch of via de mail.

*Alle kittens mogen pas gehaald worden na al hun verplichte inentingen, ze krijgen dan hun mooie stamboom, kittenpakket en een paar leuke kadootjes mee.

*Geïnteresseerden voor de kittens zijn altijd welkom om te komen kijken, via de mail of telefoon kunt u een afspraak maken. In het belang van onze kittens is het niet verstandig om op 1 dag meerdere cattery's te bezoeken, dit in verband met besmettingsgevaar.

*Wij stellen het zeer op prijs als de nieuwe baasjes ons op de hoogte houden van het wel en wee van hun kitten(s).

*De kittens mogen niet in hun eentje in een gezin terechtkomen, zij hebben contact nodig met een ander huisdier. Het maakt niet uit of dit een hond of kat is, het hoeft dus niet per sé een andere Heilige Birmaan te zijn!

*Onze poezen zijn op  PKD en HCM (nier en hartfalen)getest door middel van een echo. Daarnaast testen we jaarlijks op FELV en FIV (kattenaids en leukemie)

*Onze poezen krijgen maximaal 1x per anderhalf jaar een nestje, bij het uitzoeken van de dekkater staat naast het behouden van de rasstandaard ook karakter en gezondheid bovenaan ons verlanglijstje.

*De katten en kittens lopen vrij rond in huis.

*Deze regels zijn er voor u, voor mij en het meest belangrijk voor onze kittens en katten!

| Copyright © Ron Termaat | Designed by Ron Termaat |